Cunard

Eleganta och klassiska lyxkryssningar för vuxna, ombord på legendariska fartyg.

  • Påkostat Afternoon Tea
  • Fyller 180 år 2020
  • Mat och service i toppklass

OM: Cunard är ett klassiskt rederi med anor från 1800-talet då man färdades över Atlanten med dåtidens mytomspunna ångfartyg. Under namnet British and North American Royal Mail Steam Packet Company fraktade man post mellan England och USA – en sträcka som fortfarande utgör en stor del av rederiets kryssningar. Idag ingår rederiet i Carnival Corporation & plc, som är världens största kryssningsoperatör.

FÖR: Cunard vänder sig främst till vuxna och medelåldern är lite högre ombord än på traditionella kryssningar. Inredningen på fartygen präglas av marmor och träpaneler, likt under ångfartygens glansdagar, och dessa mycket påkostade premiumkryssningar tillhör den högre prisgruppen. Rederiets rutter går världen över men det är främst de transatlantiska kryssningarna som rederiet är känt för.

ETT SKEPP KOMMER LASTAT

1

Nöje & underhållning

Cunards kryssningsfartyg är byggda för många dagar till havs så vare sig du är intresserad av aktivitet eller avkoppling finns mycket att välja bland ombord. Lyssna på en intressant föreläsning, ta ett svalkande dopp i poolen, skäm bort dig själv med en spabehandling, njut av stillheten i biblioteket och shoppa i butikerna. Framåt kvällen väntar fantastiska shower och musikaler. Prova lyckan i casinot eller mingla med en god drink i någon av de vackra cocktailbarerna. Även klassiskt Afternoon Tea och festliga galakvällar hör till upplevelserna ombord på Cunard.

up
2

Mat & dryck

Maten ombord på fartygen håller väldigt hög standard och det finns ett varierat utbud av restauranger att välja bland. På menyn står mat från det klassiskt brittiska likväl som det internationella köket - njut av innovativa menyer, goda viner och utsökta desserter. Måltider i huvudrestaurangen ingår i bokningen medan specialrestaurangerna kostar en extra avgift. Ett av Cunards klassiska moment är deras lyxiga Afternoon Tea som anordnas dagligen och innehåller scones, goda teer och bakelser.

down
3

Atmosfär

En kryssning med Cunard är för dig som uppskattar klassisk skönhet och sofistikerad elegans på din semester. Atmosfären är värdig och lugn och servicegraden är mycket hög.

down
4

Miljöarbete

På Cunards hemsida kan du läsa om Carnival Corporations miljöarbete, där Cunard ingår. Här står bland annat om hur rederiet sakta men säkert fasar ut engångsartiklar av plast, om hållbarhetsmålen för 2020, samt om hur rederiet arbetar för att minimera avfallet ombord och för möjligheten att återvinna det avfall som går.

Önskar du veta mer kan du läsa här.

down

Fartyg

down
down
sort
down